חיפושדלג על חיפוש
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

תאונות דרכים בהריון: מאפיינים ומשמעות קלינית לאם ולעובר

עם העלייה במספר תאונות הדרכים במדינת ישראל בשנים האחרונות, עולה גם מספרן של ההרות המעורבות בתאונות דרכים. לכל אירוע במהלך הריון, לרבות תאונת דרכים, ישנה השפעה הן על האם והן על העובר

המחקר פורסם ב-18/10/17
18/10/2017


החוקר: פרופ' עמי פישמן, מנהל האגף לגינקולוגיה ומיילדות, מרכז רפואי מאיר - כפר סבא
סגן דיקן, הפקולטה לרפואה - אוניברסיטת תל-אביב

חוקרים נוספים:
פרופ' טל בירון-שנטל, ד״ר נתנאלה מילר, ד״ר מורן אגסי, ד"ר עולא עתמנה

המחקר נערך בחסות קרן מחקרים שליד אגוד חברות הביטוח בישראל

 

תקציר
עם העלייה במספר תאונות הדרכים במדינת ישראל בשנים האחרונות, עולה גם מספרן של ההרות המעורבות בתאונות דרכים. לכל אירוע במהלך הריון, לרבות תאונת דרכים, ישנה השפעה הן על האם והן על העובר.
מטרות המחקר:
1. לאפיין את אוכלוסיית הנשים בהריון אשר פונות לבית החולים בגלל מעורבות בתאונת דרכים במטרה לאפיין גורמי סיכון ותבניות התנהגות התורמות לתאונות.
2. לבדוק את המשמעות הקלינית של מעורבות בתאונת דרכים על האם והעובר במטרה לשפר את איכות הטיפול ולהפחית סיבוכי הריון ולידה הקשורים לתאונות דרכים.
החשיבות והתועלת במחקר:
1. איתור המאפיינים של קבוצות סיכון וטיפול בהם, כמו גם שיפור הטיפול למי שכבר נפגעה, יוביל לשיפור באיכות המענה הרפואי ולעליה בבטיחות המטופלות. הגדרת המאפיינים יכולה לתרום לפיתוח תוכניות מניעה ופעולות התערבות להפחתת השיעור של הרות המעורבות בתאונות דרכים.
2. איסוף מידע קליני על ההשלכות והפגיעה הפוטנציאלית של התאונה באם ובעובר יוביל לטיוב הפרוטוקולים והקווים המנחים המקובלים לטיפול ולהשגחה אחר נשים הרות שהיו מעורבות בתאונת דרכים. מידע כזה יסייע בעיצוב פרוטוקול מעקב וטיפול התואמים את סוג הפגיעה ואת שבוע ההריון.
3. המסקנות מתוצאות המחקר יובילו לטיפול נכון ובטוח יותר בהרות המעורבות בתאונות דרכים ובעוברים שלהן.
תכנית המחקר כוללת שלושה מחקרים:
1. מחקר רטרוספקטיבי מחלקתי
2. מחקר רטרוספקטיבי ארצי
3. מחקר פרוספקטיבי מחלקתי

 

פרופ' עמי פישמן


 

עבור לתוכן העמוד