חיפושדלג על חיפוש
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

האם הנהג נפגע בתאונת דרכים מעורבת?

בית המשפט קבע, כי בנסיבות התאונה נמצא קשר סיבתי בין חניית רכב התובע בשולי הדרך לבין התאונה

 

ת"א 8519-04 גפני דורון נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח'

 

בית משפט: השלום בירושלים

 

פסק הדין ניתן ביום: 21/4/2010

 

על ידי כב' השופט: דוד מינץ

 

עניינו של פסק הדין: אדם נפגע כאשר ירד מהרכב בו נסע ונפגע כאשר רכב אחר פגע ברכבו והדפו עליו. מי מחברות הביטוח אחראית לפיצוי: האם המבטחת של רכבו של המבוטח או המבטחת של הרכב האחר או שמאי מדובר בתאונת דרכים "מעורבת"?  

 

בית המשפט קבע, כי מדובר בתאונה מעורבת. "בנסיבות התרחשות התאונה גם די ברור כי קיים קשר סיבתי (עובדתי ומשפטי גם יחד) בין חניית רכב התובע בשולי הדרך לבין התאונה, שכן הרכב המעורב פגע ברכב התובע והדפו אל עבר התובע (והשווה ע"א 1953/03 בעניין אדרי, שם, בפיסקה השלישית לפני סוף פסק הדין). משכך, אפוא, בהתאם להוראות סעיף 3 לחוק, נושאות מבטחתן של שני כלי הרכב בפיצוי התובע, ביחד ולחוד, וביניהם יחולק הנזק בחלקים שווים."

 

מתוך פסק הדין:

עם זאת, נקבע כי עצם העצירה על שול הכביש בדרך בין עירונית מהווה סיכון תחבורתי בין אם הרכב בלט אל תוך הכביש ובין אם לאו (ראה ע"א 1953/03 הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ נ' אדרי, פורסם במאגרים [4.11.03]; רע"א 3436/09 ביטוח ישיר חברה לביטוח בע"מ נ' הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ, פורסם במאגרים [12.06.09]). משכך, גם אם בנסיבות המקרה הקונקרטי העצירה בצד הדרך הייתה מותרת, ולוּ בשל הצורך להיחלץ ולסייע לרכב שהתהפך במקום, מתקיימת החזקה המרבה הקבועה בסעיף 1 לחוק לפיה "תאונת דרכים" כוללת גם "מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו".

 

 

 

עבור לתוכן העמוד